Το Ιατρείο

Προγεννητικού ελέγχου & Εμβρυομητρικής Ιατρικής

Υπεύθυνος του Ιατρείου Προγεννητικού Ελέγχου & Εμβρυομητρικης Ιατρικής, είναι ο ιατρός Σπυρίδων Πεπές ο οποίος εξειδικεύτηκε στην εμβρυομητρική ιατρική - προγεννητικό έλεγχο, από τον παγκοσμίου φήμης καθηγητή Κύπρο Νικολαϊδη, επί 3 έτη, ολοκληρώνοντας τον κύκλο σπουδών που απαιτείται και αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στους εμβρυϊκούς υπερήχους και τις επεμβατικές εξετάσεις.

Όλοι οι έλεγχοι του εμβρύου γίνονται με βάση τις οδηγίες του Fetal Medicine Foundation.

Το μηχάνημα υπερήχων είναι τελευταίας τεχνολογίας Voluson Ε10, της General Electric και η βάση δεδομένων στατιστικής παρακολούθησης Astraίa.

General Electric Voluson E10

Σπυρίδων Πεπές

Mαιευτήρας Γυναικολόγος


Yπεύθυνος του Ιατρείου

Εξειδικεύτηκα στην εμβρυομητρική ιατρική & τον προγεννετικό έλεγχο, από τον παγκοσμίου φήμης καθηγητή Κύπρο Νικολαϊδη, επι 3 έτη, ολοκληρώνοντας τον κύκλο σπουδών που απαιτείται και αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στους εμβρυικούς υπερήχους και τις επεμβατικές εξετάσεις. Όλοι οι έλεγχοι γίνονται με βάση τις οδηγίες του Fetal Medicine Foundation..

Ειδίκευση

Κατα την διάρκεια της ειδικότητας μου στο Ιπποκράτειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε η εκπαίδευση μου στον τομέα της Εμβρυομητρικής ιατρικής δίπλα σε πρωτοπόρους στον ελληνικό χώρο καθηγητές του εν λόγω αντικειμένου.

Μετεκπαίδευση - Πιστοποίηση στο Εξωτερικό

Εξειδικεύτηκα στον τομέα της Εμβρυομητρικής Ιατρικής, στο Royal Free Hospital του Λονδίνου, κέντρο αναφοράς στον προγεννητικό έλεγχο, ως επιστημονικός συνεργάτης στην μονάδα εμβρυομητρικής ιατρικής δίπλα στον εξαιρετικό δάσκαλο και διευθυντή μου Dr Demetrios Economides MD PhD FRCOG. Ακολούθως είχα την τιμή να δουλέψω μαζί με την παγκοσμίου φήμης Dr J.S. Carvalho MD, PhD, FRCPCH Consultant in Fetal & Paediatric Cardiology ως επιστημονικός συνεργάτης στο Royal Brompton Hospital του Λονδίνου, το μεγαλύτερο κέντρο αναφοράς του Λονδίνου και ενα απο τα μεγαλύτερα παγκοσμίως στον τομέα της εμβρυικής υπέρηχοκαρδιογραφίας. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης μου, εκπαιδεύτηκα σε όλο το φάσμα της εμβρυικής υπερηχογραφίας, στην αντιμετώπιση κυήσεων υψηλού κινδύνου και στην εμβρυική υπερηχοκαρδιογραφία. Πιστοποιήθηκα στο να εκτελώ όλα τα υπερηχογραφήματα και τις ενδομήτριες επεμβάσεις στην εγκυμοσύνη.

Ο ιατρός γυναικολόγος-μαιευτήρας Σπύρος Πεπές σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κατόπιν εισαγωγής του με πανελλαδικές εξετάσεις.

Μετά την αποφοίτησή του υπηρέτησε δύο χρόνια σε ιατρείο υπαίθρου (Ζώνη Έβρου και Ελασσόνα Λάρισας), υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός επί 2ετία  και μετά τη λήψη του τίτλου ειδικότητας από το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εξειδικεύτηκε ως επιστημονικός συνεργάτης (research fellow) στη μονάδα εμβρυομητρικής ιατρικής για τρία  χρόνια στον τομέα της Εμβρυομητρικής Ιατρικής στο Kings College Hospital του Λονδίνου, ως συνεργάτης του καθηγητή Κύπρου Νικολαΐδη, που αποτελεί διεθνές κέντρο παραπομπής περιστατικών.

Στο ίδιο νοσοκομείο εκπαιδεύτηκε στο υπερηχογράφημα καρδιάς του εμβρύου από την πρωτοπόρο στο χώρο της καθηγήτρια  Παιδοκαρδιολογίας Prof Allan.

Επιπλέον εργάστηκε δίπλα στην  Dr J.S. Carvalho MD, PhD, FRCPCH Consultant in Fetal & Paediatric Cardiology ως συνεργάτης στο Royal Brompton Hospital του Λονδίνου, το μεγαλύτερο κέντρο αναφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως στον τομέα της εμβρυικής υπερηχοκαρδιογραφίας.

Από το 2009 είναι κάτοχος του διεθνούς αναγνωρισμένου “ Diploma in Advanced Obstetric Ultrasound” του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας.

Μέλος της διεθνούς εταιρίας “International society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology”  ISUOG.

Κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων και υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου και επί διετίας διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Χανιά Κρήτης με εμπειρία εκτέλεσης πάνω από 40.000 υπερηχογραφημάτων. 

Κατέχει άδεια από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) για εκτέλεση υπερήχων στη Μαιευτική – Γυναικολογία από το 2009.