Σπυρίδων Πεπές, Δρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης

Εξειδίκευση στην εμβρυομητρική Ιατρική

Πιστοποίηση όλων των υπερηχογραφημάτων

Πιστοποίηση όλων των επεμβατικών εξετάσεων

Εκπαίδευση στην εμβρυϊκή καρδιολογία

Αξιοπιστία αποτελεσμάτων

Προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματα (Voluson E 10 BT 20)

Επισκέψεις

0076669
Visit Today : 46
Who's Online : 1

ΑΡΧΙΚΗ


Η εμβρυοϊατρική είναι κλάδος της μαιευτικής – γυναικολογίας που ασχολείται με την πρόληψη και την αντιμετώπιση προβλημάτων της εγκύου και του εμβρύου.

Εξετάζει το έμβρυο πώς μεγαλώνει, πώς αναπτύσσεται και ποια είναι η σχέση του με τη μητέρα. Η εγκυμοσύνη είναι ένα εντελώς φυσιολογικό γεγονός και τις περισσότερες φορές το έμβρυο εξελίσσεται φυσιολογικά. Ορισμένες φορές όμως εντοπίζονται σοβαρές ανωμαλίες και σε ένα ποσοστό έχουμε βρει μεθόδους με τις οποίες μπορούμε να καλυτερέψουμε την κατάσταση, κάνοντας ενδομήτρια θεραπεία.

Ο πρώιμος εντοπισμός αυτών των γενετικών ανωμαλιών και παθήσεων μας βοηθά να τις αντιμετωπίσουμε και επιτυγχάνεται έτσι η μείωση γεννήσεων παιδιών που θα χρειάζονταν μακροχρόνια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ταυτόχρονα, διασφαλίζεται ο περιορισμός των επιπλοκών για τη μητέρα (προεκλαμψία, διαβήτης κύησης, πρόωρος τοκετός κ.λπ).

Στα Ιατρεία μας φροντίζουμε για την υγεία της μητέρας και του μωρού με υπευθυνότητα και συνέπεια.


Α Τρίμηνο

Β Τρίμηνο   

Γ Τρίμηνο  


Έχει ανακαλυφθεί ότι ένα δείγμα αίματος που λαμβάνεται από τη μητέρα μετά τη 10η εβδομάδα κύησης, περιλαμβάνει σε ποσοστό 10% αίμα από το έμβρυο. Έτσι, μπορούμε πλέον με σιγουριά και εξελιγμένες μεθόδους μοριακής ανάλυσης να ανιχνεύσουμε τις πιο συχνές τρισωμίες (χρωμοσωμικές ανωμαλίες με περισσότερα χρωμοσώματα από το φυσιολογικό, όπως σύνδρομο Down, σύνδρομο Edward’s και σύνδρομο Patau) με ποσοστά ανίχνευσης > 99%, 97% και 92% αντίστοιχα (cell free DNA).


Περιλαμβάνει δύο εξετάσεις:

 1. Τη βιοψία χοριακών λαχνών

 2. Την αμνιοπαρακέντηση

Οι εξετάσεις αυτές γίνονται για να αποκλειστούν χρωμοσωμικές ανωμαλίες και γενετικά σύνδρομα.

Η πρώτη πραγματοποιείται μετά την 11η εβδομάδα κύησης (πρέπει να γίνει μέχρι τη 15η εβδομάδα).

Η δεύτερη προτείνεται να γίνει από τη 17η εβδομάδα της κύησης και μετά. 

Σε όλες τις επεμβατικές εξετάσεις χρησιμοποιούμε βελόνες COOK και GEL μιας χρήσης (Aquasonic 100 sterile).


Xρησιμοποιούμε το πιο προηγμένο μηχάνημα υπερήχων Voluson E10 BT 20

Και στα δύο ιατρεία μας χρησιμοποιούμε το μηχάνημα υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας voluson E10 BT 20,  που δίνει ακίνητη τρισδιάστατη απεικόνιση του εμβρύου (3D) ή τρισδιάστατη εικόνα του εμβρύου όπως κινείται σε πραγματικό χρόνο (4D).


  • Εκτελούμε όλα τα υπερηχογραφήματα και όλες τις ενδομήτριες επεμβάσεις που απαιτούνται κατά τη διάρκεια της κύησης.
  • Αντιμετωπίζουμε το σύνολο των παθήσεων και των δυσλειτουργιών, που ενδέχεται να προκύψουν σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο της κύησης.
  • Συνεργαζόμαστε με ιατρούς εμβρυομητρικής, γενετιστές και εξειδικευμένους παιδοκαρδιολόγους. Έχουμε συνεχή και άμεση δυνατότητα επικοινωνίας με το King’s College Hospital, καθώς και προσωπική επικοινωνία με τον καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη για την αντιμετώπιση σπάνιων περιστατικών.
  • Διαθέτουμε αποκλειστικά και στα δύο ιατρεία τα πιο σύγχρονης τεχνολογίας μηχανήματα εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων της General Electric Voluson E 10 BT 20, εξοπλισμένα με την πρώτη στην Ελλάδα και μοναδική στον κόσμο ηλεκτρονική κεφαλή υπερήχων eM6C, που παρέχουν αξιοπιστία αποτελεσμάτων και δίνουν τη δυνατότητα στις μέλλουσες μητέρες να γνωρίσουν το μωρό τους, πριν ακόμα γεννηθεί. Μπορούν να δουν τα χαρακτηριστικά και τις εκφράσεις του προσώπου του με την τρισδιάστατη (3D) και τετραδιάστατη (4D) απεικόνιση και να παρακολουθούν την ανάπτυξή του μέχρι τον τοκετό.